به دلیل آن که 80 درصد عسل از قندهای سادهای مثل فروکتوز و گلوکز ساخته شده است، بلافاصله پس از مصرف جذب بدن شده و اثر انرژیبخشی و ویتامینه خود را آشکار میکند.
عسل به رفع سردرد، سرگیجه، ضعف و بیحالی ناشی از فعالیت روزانه کمک کرده و بعد از وعده غذا باعث کاهش اسیدهای اضافی معده شده و در درمان زخم و ورم معده موثر است.
آهن و منگنز در عسل، هضم غذا را بهتر میکند و فروکتوز آن به رفع عفونتهای رودهای کمک کرده و باعث لینت مزاج میشود.
ویتامین D موجود در عسل، واکنشهای بین کلسیم و فسفر را تنظیم میکند و ویتامین C آن میتواند از سفتی عروق و گرفتگی عضلات جلوگیری کند.
عسل باعث تقویت کبد شده و در نتیجه میزان بیشتری از سموم آن را دفع میکند و به دلیل مدر بودن، کلیهها را شستشو میدهد.
وقتی یک قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب به همراه یک قاشق چایخوری آب لیموترش تازه مخلوط و میل کنید، نه تنها به این طریق درصدی از آب مورد نیاز بدن خود را سریعا تامین و به رفع عطش خود کمک کردهاید، بلکه بعد از مدت کوتاهی قند عسل در جریان خون پخش شده و به عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه و آرامش اعصاب کمک میکند.
البته از مخلوط شیر ولرم به همراه عسل، زرده تخممرغ و آبمیوه هم میتوانید، معجون ویژه و فوقالعاده مقوی و مغذی تهیه کنید که برای تقویت عمومی بدن خصوصا قبل از زایمان و در دوران نقاهت بیماریها بسیار موثر است.
از خرید عسلهای بینام و نشان و غیربهداشتی خودداری کنید، متاسفانه در برخی عسلهای غیربهداشتی، باکتریهای موسوم به کلستریدیوم بوتولینیم وجود دارد.